Beginnende ondernemers.

Meer dan de helft van de aspirant-ondernemers willen parttime van start.
Deze helft durft niet direct volledig voor het ondernemerschap te gaan. Zo'n 52 procent van hen wil parttime beginnen met hun onderneming.
Slechts 29 procent van hen streeft uiteindelijk wel naar een fulltime bestaan als zelfstandige.

Dat blijkt uit het onderzoek Ondernemerschap: een persoonlijke keuze van de Kamer van Koophandel en de Vrije Universiteit.

Veel aanstaande ondernemers kiezen volgens dit onderzoek vooral voor een nieuwe levensstijl, veelal in het begin met behoud van bestaande zekerheden.

De belangrijkste reden om parttime te starten als ondernemer is dan ook het behoud van een baan en de financiële zekerheid die daar bij hoort (43 procent).

Aspirant-ondernemers zijn gedreven om ondernemer te worden vanwege het eigen baas zijn (47,5 procent), de persoonlijke uitdaging (45 procent) en om van hun hobby hun werk te maken (42,5 procent).

Bijna tweederde (61 procent) van de aspirant-ondernemers is van plan om alleen van start te gaan. 33 procent van deze groep solitaire starters wil zzp’er blijven en 28 procent denkt personeel aan te nemen (direct: 6 procent, op termijn: 22 procent).
99 % star rating
Poliscentraal.nl
Klanten beoordelen Poliscentraal.nl met 9.8/10
Gebaseerd op 249 ervaringen.
9.8 van 10
249 beoordelingen