Landelijk dezelfde regels voor schadevrije jaren

Al vanaf 1 januari 2016 hanteren alle verzekeraars in Nederland dezelfde regels voor schadevrije jaren. Hiermee zorgen de verzekeringsmaatschappijen dat kun klanten beter begrijpen wat het effect van een zelf veroorzaakte schade is op hun schadevrije jaren. In dit bericht lees je meer over deze verandering.

Hoeveel schadevrije jaren verliest u na een schade?

Bij een schuldschade gaat u  standaard 5 schadevrije jaren verliezen. Als u meer dan 15 schadevrije jaren heeft opgebouwd, dan valt u altijd terug naar 10 schadevrije jaren. Rijdt u een jaar lang geen schuldschade? Dan krijgt hij er een schadevrij jaar bij.

Waarom voeren we deze wijzigingen door?

Tot op dat moment ging iedere Nederlandse verzekeraar anders om met schadevrije jaren. Dit zorgde ervoor dat wij als tussenpersoon en u als klant geen goed overzicht hebben van wat de gevolgen zijn van een schade. Er waren maatschappijen die u bij aanvang van een verzekering veel korting gaven maar bij schade u 8 (ACHT) schadevrije jaren lieten terugvallen. Op basis van de premie bij aanvang van de verzekering zijn veel klanten de dupe geweest van deze regeling. Natuurlijk hebben wij klanten gehad die bij ons weg gingen omdat bij die betreffende maatschappij de premie lager was. U begrijpt waarom wij met die maatschappij geen zaken wenste te doen.  Om er nu voor te zorgen dat u altijd weet waar u aan toe bent, gaan alle verzekeraars in Nederland dezelfde regels hanteren bij het verlies van schadevrije jaren.

026 3195 444