Invalidenvoertuigverzekering (bijvoorbeeld Canta)

Een invalidenvoertuig zoals een Canta is een ideaal vervoermiddel voor mindervalide mensen die toch graag mobiel willen blijven.  U heeft geen rijbewijs nodig voor een Canta.

Een Canta is een motorrijtuig waar een wettelijke verzekeringsplicht voor geldt. Deze verplichting geldt voor de eigenaar van het voertuig. U heeft de keuze tussen twee verzekeringsvormen, maar u bent minimaal verplicht om een WA Canta-verzekering af te sluiten. Niet overal kunt u deze verzekering afsluiten. Polis Centraal is de specialist in het verzekeren van mobiliteit, dus ook voor de Cantaverzekering kunt u bij ons terecht.

Welke Canta verzekering kiest u?

Er zijn twee verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen. De dekkingen in deze verzekeringen zijn zeer uiteenlopend. Hetzelfde kunt u zeggen over de hoogte van de premie. Vooral bij een canta met een hoge dagwaarde moet u niet besparen op de kwaliteit van de verzekering. De keuzeopties zijn:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • WA + Casco (wordt ook wel allrisk genoemd)

Wanneer is de WA Canta verzekering de beste keuze?

De WA verzekering is de minimale en de verplichte dekking. De verzekeraar keert uit als u met het voertuig schade hebt aangericht aan anderen of aan de bezittingen van anderen. Door een inschattingsfoutje geeft u bijvoorbeeld een auto van rechts op een gelijkwaardige kruising geen voorrang. Zowel materiële schade als letselschade van de tegenpartij kunnen verhaald worden op uw verzekeraar. Het is de goedkoopste verzekering van de twee, maar dat is ook niet zonder reden.

Kiezen voor de WA Casco Canta verzekering?

De WA casco verzekering biedt ook dekking voor schade die u oploopt aan uw eigen Canta. Bij het aanrijden van een auto van rechts, krijgt u bij deze verzekering ook uw eigen schade uitgekeerd. Ook bij bijvoorbeeld diefstal, brand, stormschade en hagelschade draagt de verzekeraar de kosten. De hoogte van de premie is vooral afhankelijk van de waarde van uw voertuig.

Wij hebben de beste verzekeraar al voor u uitgezocht

Er zijn maar weinig verzekeraars die de Canta verzekering aanbieden. U hoeft niet langer zelf verschillende verzekeraars te bellen om een geschikte verzekering te vinden. Wij hebben het kaf al van het koren gescheiden en de verzekeraar geselecteerd die een specialist is op dit gebied. Hierbij hebben wij natuurlijk rekening gehouden met de kwaliteit van de verzekering. Wij bieden Canta verzekeringen aan van Klaverblad. Zij brengen een eerlijke prijs in rekening en bieden een snelle en eerlijke afwikkeling bij schade. Bij schade wilt u snel weer de weg op en daar zorgen wij samen met Klaverblad voor.