De Bestelauto(verzekering)

Naast personenauto’s en vrachtauto’s kun je om de bestelauto in Nederland niet meer heen. De laadruimte van de bestelauto wordt voornamelijk gebruikt voor het vervoer van (eigen) goederen.

De belastingdienst kent eisen/richtlijnen waaraan de bestelauto moet voldoen.

Fiscale aspecten: voldoet uw bestelauto aan bepaalde eisen dan kan dit een aantal fiscale voordelen hebben. Het tarief voor de wegenbelasting is lager en er is een vrijstelling voor de BPM. Naast privégebruik moet het zakelijk gebruik meer dan 10% van het totaal aantal kilometers zijn.

Voor het verzekeren van uw bestelauto heeft u, net als bij de andere motorrijtuigenverzekeringen de keuze uit: WA-dekking, Beperkt Casco-dekking en Volledig Casco-dekking (allrisk). Dit aangevuld met bijvoorbeeld een Ongevallendekking (OI), Schade-inzittenden (SVI) of rechtsbijstandsdekking. E.e.a. is afhankelijk van de leeftijd en de waarde van uw bestelauto. Ook uw wensen en financiële positie spelen een belangrijke rol in de keuze welke aanvullingen u kiest.

Graag helpen wij met advies over een goede dekking en verzekeraar voor uw bestelautoverzekering.

Naast het afsluiten van de bestelautoverzekering afsluiten helpen wij u graag met het verzekeren van uw lading (vervoerdersaansprakelijkheid) of uw eigen (bouw)materialen en/of gereedschap.

Neem contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies.