Camperverzekering

Camperverzekeringen.

Camperverzekeringen varieren sterk in prijs, van een paar tientjes tot enkele duizenden euro’s.

Kies de voordeligste kampeerautoverzekering.

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de premie van uw camperverzekering. De tarieven van kampeerautoverzekeringen hangen af van van veel factoren.

Laten we eens kijken naar deze variabelen en de verschillen in camperverzekering.

Wanneer u een offerte camperverzekering wenst kunt u een berekening  maken.

Klik op berekenen.

Factoren die van invloed zijn op uw kampeerautoverzekering.

Naast uw regio, zult u merken dat veel andere factoren van invloed zijn op uw tarieven. De volgende zijn enkele van de belangrijkste variabelen die van invloed zijn op uw camper verzekeringskosten:

Het type camper dat u bestuurt: Er zijn zoveel soorten motorhomes dat het bijna onmogelijk is om een ​​”typische prijs” te krijgen totdat de details van uw kampeerauto merk, model en waarde bekend zijn. Dit kunt u aangeven bij de berekening van de premie.

De leeftijd en conditie van je camper: zelfs als je twee relatief nieuwe mobilehomes van hetzelfde merk en model vergelijkt, zullen er verschillen in waarde zijn op basis van slijtage.

Ongevallen en verkeersovertredingen: uw geschiedenis als bestuurder is belangrijk. Als u meerdere ongelukken hebt gehad zal een verzekeringsmaatschappij u anders indelen omdat u meer risico loopt een ongeval te veroorzaken. Het aantal schadevrije jaren is dus van belang.

Uw woonadres: als u een gebied woont met hogere ongevallen en diefstallen, zullen uw verzekeringskosten waarschijnlijk hoger zijn.

Waar ga je naartoe: het aantal kilometers, hoe meer kilometers u rijdt met uw camper, hoe hoger de premie. Maar ook hoe en waar je je camper gebruikt, maakt een verschil. Als u het alleen af ​​en toe gebruikt, krijgt u niet zoveel risico’s als een full-timer. Hoe ver je reist is ook belangrijk; je zult meer potentiële gevaren ervaren, een maand op pad en duizenden kilometers reizen.

Hoeveel claims u heeft ingediend en indient: hoeveel schadevrije jaren brengt u mee en laten we zeggen dat u een aantal schrammen deukjes nodig heeft om te leren hoe u bochten en rijstrookwisselingen kunt navigeren in uw nieuwe camper. Als u voor elke schade een claim indient bij de verzekeringsmaatschappij in plaats van een deel van de kosten zelf te beheren, zullen uw verzekeringskosten stijgen.

Het soort van de verzekering die u wenst.

Alleen een WA verzekering is het voordeligst. Dan bent u alleen verzekerd voor schades die u bij een ander veroorzaakt.

Een Volledig casco dekking is de uitgebreidste dekking en ook prijzigste. Bijna alle schades zijn gedekt, ook schade door een eigen fout in het verkeer. Daarnaast kunt u er ook nog extra dekkingen bij mee verzekeren, bijvoorbeeld nieuwwaarde garantie. Dit heeft ook invloed op de prijs maar geeft wel veel extra zekerheid.

Tussen de WA en de Volledig casco dekking zit de mogelijkheid van WA beperkt casco. Geen aanrijdingsschade door u zelf veroorzaakt. Wel veel andere schades.

Indien u op deze link drukt krijgt u de voorwaarden van een verzekeringsaatschappij wat betreft de kampeerautoverzekwering.

voorbeeld polisvoorwaarden camperverzekering

Wanneer u de premie berekent krijgt u een aantal dekkingsopties, daar kunt u uit kiezen.

Er staat bij de meeste vragen een informatie button. Indien u daar opdrukt krijgt u extra informatie.

Verschillende benamingen zijn kampeerbus, motorhome, kampeerwagen, camper, kampeerauto en mobilehome.

Wat is eigenlijk de definitie van een kampeerauto?

Een motorvoertuig dat is uitgerust om in te verblijven en vooral voor trekvakanties wordt gebruikt.

026 3195 444